Casa Danese, Rinaldi, Monforte d'Alba

Vores fristed i vinlandet Italien

Har du lyst til at lære Langhe-området og Piemonte at kende, kan vi tilbyde et hus med alle bekvemmeligheder, masser af plads, både inde og ude, fred og ro og korte afstande til byer med et aktivt lokalt liv og masser af oplevelser inden for historie, arkitektur, musik, kunst, vin og mad.

Nerier og facade Svalegang med lille bord og vin To liggestole på pynten

Ved at bruge fanebladene øverst på siden får du et overblik over mulighederne.

 • Under 'Huset' kan du læse om husetsindretning.
 • 'Historien' er fortællingen om vores sted og arbejdet med at få ombygget en ruin til et moderne landhus.
 • 'Kort'-siden kan du se husets placering i Langhe-området, få en fornemmelse af afstande til byer og andre spændende steder.
 • Under 'Priser' kan du se udlejningsperioden og dens fordeling på højsæson og lavsæson.
 • 'Kalender' viser ledige perioder.

Familien Wille Tietze

Huset

Vi har to huse; et stenhus og et abrikosfarvet hus. Du kan leje stenhuset, der har et bruttoetageareal på ca. 250 m² og indeholder alt hvad du behøver. I de perioder Hugo er i huset alene driver han "Gæstgiveri" i de tre værelser i stenhuset ... se mere under afsnittet PRISER.

Det abrikosfarvede hus står over for en større renovering og indgår ikke i lejemålet. I stueetagen af stenhuset ligger husets største rum, som rummer køkken, spisestue og opholdsstue. Fra det store fællesrum, som vi kalder det, er der udgang til gårdspladsen via tre døre.
Derudover er der et stort værelse og en mellemgang med adgang til etagens fælles badeværelse.

Værelset har også egen udgang til gårdspladsen. Det er kun døren fra køkkenet og ud til det overdækkede åbne rum, som kan låses ude fra.

En åben trappe forbinder det store fællesrum med en repos foran husets hoveddør og trappen op til 1. sal. På første sal finder du et ’bibliotek’ og to store værelser. Begge værelser har eget badeværelse. Det ene værelse har hems. Fra det andet værelse og biblioteket er der direkte udgang til husets balkon og det overdækkede, men åbne rum, som forbinder det nye hus med det gamle.

Husets forskellige rum er møbleret, så de opfylder deres forskellige funktioner. Der er dobbeltseng og skabe i alle værelser, men de er forskelligt indrettet med sofaer, stole og skriveborde. Badeværelserne har toilet, vask og brusebad.

Køkkenet er indrettet med stort komfur, køleskab med fryser, køkkenvask, opvaskemaskine og masser af bordplads. Der er alt hvad du behøver til madlavning og servering for 8 personer. I forlængelse af køkkenet finder du spisebord med plads til 8 personer og sofaarrangement til samme antal.

Fællesrummet

Værelserne

Badeværelserne

Det kan du finde i huset

Du kan vælge selv at medbringe sengelinned, håndklæder og viskestykker, men du kan også leje det (se under 'Priser').

Følgende er du velkommen til at bruge under dit ophold:

 • WiFi
 • Musikanlæg med cd-afspiller og mini-jack indgang (aux-indgang med mini-jack kabel)
 • Dvd'er, der er forskellligt
 • Spillekort, andre spil og drager
 • Skønlitteratur
 • Forskellige guides, kort m.m. om Langhe og Piemonte

Der er også:

 • Støvsuger, kost o.a.
 • Rengøringsmidler og vaskemidler til opvaskemaskinen

Plantegning

Plantegning

Historien

I 2006 forelskede vi os i et ganske særligt sted i Italien. Vi havde holdt mange ferier i Piemonte, en af de nordlige regioner i italien, og havde fået lyst til at knytte os lidt mere fast til et af de steder, vi nød at besøge.

Billedet viser udsigten fra vores "bogatta" mod nord: Monforte d'Alba og alperne.

Det blev et gammelt hus og en ruin, beliggende på en stor ugeneret grund i den  sydlige ende af en lille 'borgata' i det mad- og vinkyndige Langhe-område. Vores lille landsby hedder Rinaldi og ligger ca. 3,5 km fra Monforte d'Alba, ca. 20 km syd for trøffelbyen Alba og ca. 70 km syd for Torino. Det tager ca. en time at køre til Middelhavet og ca. en time at køre til de franske alper.

Sammen med otte andre huse ligger vi ca. 500 meter over havet på en af områdets bløde bakker. Der er den skønneste udsigt over et landskab fyldt med andre bakketoppe, dalstrøg og de franske og liguriske alper i baggrunden. Dem ser du klarest i forårs- og efterårsmånederne.

Stedet blev hurtigt vores faste feriested og efter mange håndværkerferier har vi nu endelig et hus, som vi nyder som en vigtig base for vores fascination af Italien og det italienske liv

Den lille samling huse, vi er en del af, ligger på landet og de fleste af vores naboer er vinbønder med egne vinmarker. Vores to huse ligger i den sydlige ende af den lille landsby og består af et gammelt abrikosfarvet hus og et nyt. Sammen danner husene en vinkel omkring en stor fredelig gårdsplads. Gårdspladsen fortsætter til den ene side i en bakkeskråning ned mod de omgivende vinmarker og til den anden op mod det, vi kalder vores pynt. Fra huset, gårdspladsen og pynten er der en fantastisk udsigt.

Det nye hus er bygget i 2012 efter traditionel piemontesisk stil. Ydermurene er bygget af stenene fra det oprindelige hus og lagt af lokale håndværkere, der fik frie hænder til at bygge efter gamle traditioner og skikke.

Kort

For at hjælpe dig med at finde ud af hvor huset ligger, er her et kort der pejer på adressen:
Frazione Sant'Anna, Localita Rinaldi, 38, 12065 Monforte d'Alba, Italia

Du kan åbne kortet i et nyt vindue, hvis du vil prøve at lave en ruteplan eller andet.

Oplevelser

Piemonte er en af Italiens 20 regioner og betyder for foden af bjergene. Vi ligger i Langhe-området, som ligger i Cuneo-provinsen og afgrænses af floderne Tanaro og Bormida.

Området består af et utal af bløde bakker med vin, hasselnødder, marker til korn og andet og bevoksning. På toppen af de fleste bakker ligger byer og mindre bebyggelser og bag det hele strækker de franske og liguriske alper sig.

Vi hører til byen og kommunen Monforte d’Alba, som har omkring 2.000 indbyggere, inkl. alle os på landet. Byen har et god lokalt liv, men bliver også besøgt af mange italienere og udlændinge, som nyder byens varierede udbud af gode restauranter, musikarrangementer og meget andet.

Vi elsker oplevelsen af at være en del af landområdet, hvor vi er omgivet af små og store vinbønder, og samtidig at være tæt på vores egen og en lang række andre byer, som med deres forskellige størrelser og særlige liv kan tilbyde mange forskellige oplevelser.

Følgende er gode forslag til at komme i gang med at opleve området og Piemonte. Der er meget mere at opleve, end det vi nævner, og et godt råd er at opsøge turistkontoret i Alba, så du kan starte dit ophold med et overblik over både de permanente og de aktuelle oplevelsesmuligheder.

I vores hus finder du forskellig information om området, maden og vinen. Der er forskellige bøger i reolerne og forskelligt materiale i vitrineskabet i gangen mellem værelset og badeværelset i stueetagen.

GOD FORNØJELSE!

Alba

Alba er hovedbyen i Langhe-området og er kendt for sin handel med oplandets hvide trøfler i efterårsmånederne oktober og november. I Albas undergrund kan man få en fremvisning af resterne fra den oprindelige romerske fæstningsby og over jorden findes gamle huse, kirker og tårne fra middelalderen og frem. Albas gågadestrøg og tilstødende pladser er bilfri. Du finder et stort udbud af caféer, restauranter og butikker.

En vigtig adresse i byen er turistkontoret:
Ente Turismo Alba, Bra, Langhe e Roero
Piazza Risorgimento, 2 – 12051 Alba (CN)
www.langheroero.it
Telefon: +39 0173.35.833

Markedsdage i forskellige byer

Du kan næsten altid finde et marked med mad, isenkram, tøj m.m. Følgende ligger i overkommelig afstand:

Monforte d’Alba, parkeringspladsen foran rådhuset mellem Via Garibaldi og Piazza Monsignor Dallorto – mandage.

Dogliani, den centrale del af byen fra Piazza Martiri Libertà til Piazza Umberto 1 ved ved den store kirke San Paolo – tirsdage og lørdage.

Alba, byens østlige pladser og gågaden – lørdage.

Bra – parkeringspladsen ved Piazza Spreitenbach og videre op ad Corso Garibaldi med den fantastiske søjlegang – fredage.

De fleste markeder lukker ned ved 13-tiden.

Ligurien

Fra vores hus er der ca. en times kørsel til Middelhavet, hvis du vælger motorvejen.

Vi holder af at bade på stranden ved byen Noli, som ligger ca. 18 km syd for Savona. Den kommunale badestrand deles med byens fiskere, hvilket har sin egen charme. Byen har en smuk middelalderkerne med gode restauranter og butikker og er kun adskilt fra stranden af kystvej og strandpromenade. På lørdage og søndage og i august er stranden fyldt med italienere fra indlandet.

Savona er regionens store havneby og den første by du møder, når du kommer ad Savona-Torino motorvejen. Det er en driftig by, hvor nyt og gammelt mødes. De gamle smalle middelaldergader har deres egen charme, ligesom den senere karréstruktur med lige gader og arkader også er en spændende oplevelse. Den centrale gamle havn syd for Ponte Ideale Capasso er stemningsfuld og har flere gode spisesteder med udendørs servering og menukort med ’alt godt fra havet’. Fra Savona kan du bl.a. sejle til Korsika.

Albisola, der ligger ca. 8 km øst for Savona, er kendt for sit kunstneriske virke inden for bl.a. keramik. Asger Jorn boede og udøvede sin kunst i byen i en årrække og da han rejste forærede han ’Casa Jorn’ til Commune di Albissola Marina. Han betingede sig, at stedet fremover skulle anvendes til arrangementer til inspiration for kunstnere og kunstelskere. Casa Jorn kan besøges på bestemte dage og bedst efter aftale. Asger Jorn har efterladt et hus og en have fyldt med bemalede og sammensatte keramiske mosaikker og vægmalerier.

Casa Museo VILLA JORN:
Via d'Annunzio 8
Albissola (Savona)
www.tribaleglobale.info
Telefon: +39.329.9611927

Overnatning

I de perioder hvor Hugo er i huset alene, er der mulighed for at overnatte i de tre værelser med dobbeltseng og eget wc/bad.

En overnatning koster 70 euro og hvis man også vil have morgenmad koster det 6 euro ekstra per pers.

Ring og hør nærmere eller send en sms på +45 60 45 38 70.

Mulighed for leje.

Du kan leje stenhuset i perioden fra april til oktober. Prisen er for hele huset med op til 6 personer fordelt på de 3 soveværelser i en uge.

Prisen inkluderer rengøring. Du kan vælge selv at medbringe sengelinned, håndklæder og viskestykker eller tilkøbe det for en pris af 200 kr. pr. person.

Udover de 6 personer er der mulighed for opredning til yderligere 2 gange 2 personer, hvilket dog vil foregå på to af de tre soveværelser. I vil dermed sove 4 personer i to af værelserne og 2 personer i det sidste. 

Det koster 1.000 kr. ekstra pr. person inkl. sengelinned og håndklæder. Hvis det er mindre børn kan vi tale om prisen.

Periode Pris pr. uge
April - juni 8.000 kr.
Juli - august 9.500 kr.
September - oktober 8.000 kr.

Hvis du er interesseret i at leje huset, bedes du sende en mail til rinaldi@rinaldi.dk.

Kalender

Denne kalender viser hvornår huset er ledigt. Hvis du er interesseret i at leje huset, bedes du sende en mail til rinaldi@rinaldi.dk